GLASGOW 2004 

Literaire tips leidden als verwacht niet tot vroegtijdige onthulling van de bestemming. Daarvoor was een uiterst dubieuze schending van de privacy noodzakelijk. De oppositie sprak zich onmiddellijk middels 'we hate scotland' mail uit tegen het - naar verwachting - regenachtige Schotland. We gingen toch. 
Het door Jan & Marcel rigoureus (...) gewijzigde format leidde op donderdag tot verbale schermutselingen, maar de sociale cohesie in de groep bleek sterk genoeg. Een paar potjes Koehandel brachten de stemming weer op het gebruikelijke, wat bedenkelijke niveau. Johan vond de discussie blijkbaar zo amusant, dat hij op de vrijdag nogmaals scherp inzette. Ditmaal over taxikosten. Opnieuw raakten de gemoederen niet oververhit, het bleef bij hier en daar een overslaande stem. Gevolg: voor het eerst wordt in 2004 daadwerkelijk nagecalculeerd. 

Het nieuwe format voorzag in vliegvissen en wandelen. Het geromantiseerde beeld van met lieslaarzen in een stromende rivier staan vissen was gauw verdwenen ('Is het hier ??!!'). Het vissen in de kweekvijver bleef ook nog eens zonder noemenswaardig resultaat. Jack 'ik ga niet eerder naar huis voordat ik eentje heb gevangen' Flik is nog in Schotland. Gelukkig had de instructeur nog wat zalm voor de BBQ in de vriezer. Op vrijdag werd de zeven uur durende beklimming van de Ben Nevis (1344 m) op het laatste moment omgezet in een drieënhalfuur durende beklimming van de Ben Lomond (916 m).  Vanwege 'slechte weersomstandigheden' werd de 'beklimming' na anderhalf uur al afgebroken, hetgeen achteraf de redding voor iedereen is geweest. Voor de Kilimanjaro moeten nog de nodige trainingsuurtjes worden gemaakt! 
Het onderkomen was perfect, op het naar modder stinkende water na. Gelukkig bleek Jan ook verstand van waterfilters te hebben. Daarnaast toonde hij zijn vaardigheden in de keuken, zowel 's ochtends als 's avonds. Voetbal ontaard (zoals vaker) in een vriendelijk potje schoppen, al is het goed dat de elleboog van de lichtelijk geïrriteerde Sietse de arme Jan W. miste. Commentaar Sietse achteraf: 'ik dacht even niet na'.  

En verder: 10, 9, 8, 7, ..., Ramon geeft toe niet goed te zijn in Koehandel, Klaas wil nooit meer over Erik O. praten (voortaan wil hij achterin zitten bij Chantal (Hans) en Ricardo (Ramon)), de revival van de minirok in Glasgow en de skinny-dip van Hans & Jan. Dieptepunten: geweigerd worden in de twee hipste tenten (The Garage & The Shack) en het bijna uit een minder hippe tent verwijderd worden vanwege een terugsteelactie van Eddie's wodkajus.... En oh ja, een positief punt in het verhaal is dat we de glazen voor volgend jaar al hebben!