ATHENE 2014 

Ramon & Marcel (RammaR) nemen the guys in 2014 mee naar Athene. Format: strandhotel met rooftopbar en rooftopzwembad. De rooftopbar is een doorslaand succes, alleen al door de schone barvrouw, en reeds op de donderdag worden de eerste cocktails geconsumeerd. Gegeten wordt er in een strandtent, waar we zo ongeveer de enige gasten zijn.

Na een bezoek aan het strand wordt Athene op vrijdag verkend per fiets, met een maar moeilijk verstaanbare leerlinggids. Genoeg te zien uiteraard in Athene, en dat doen we dus ook (Olympisch stadion uit 1896, de Tempel van Zeus, Evzone-wachters). En natuurlijk de Akropolis. Waar we om een of andere duistere reden wel omheen fietsen, maar die we niet bezoeken. Wat we wel doen: eten met uitzicht op de Akropolis, al wordt dat door elke reisgids met klem afgeraden.

In de rooftopbar is een trouwerij aan de gang, maar tot een dansje met de bruid komt het niet. The Island Club is het uitgaansdoel op vrijdagavond, en dat blijkt een fantastische open lucht club met uitzicht op zee. Goedkoop is het niet, al komt Ramon daar pas laat op de avond achter. Tien euro voor een biertje is hem opeens teveel, hetgeen hem doet besluiten de manager er maar bij te halen. Baten mocht het niet.

Uitslapen kan op een stretcher op de rooftop, al geven sommigen er de voorkeur aan om lang in bed te blijven. Het strand lokt echter en is dichtbij, het zeewater aangenaam warm. Volleybal blijkt populair, al zal het door Eddie met veel moeite meegesleepte volleybalnet in de koffer blijven. Sietse vindt de vrouwelijke Baywatch-op-leeftijd leuk en stapt vermoedelijk opzettelijk tot twee keer toe (op vrijdag en op zaterdag) in een zee-egel. Ramon maakt ruzie met de schone barvrouw van de rooftopbar, of zij met hem, dat blijft onduidelijk. De zaterdagavond doen we het rustig aan. Na het inkopen van prullaria voor het thuisfront kiezen we zoals zo vaak weer niet voor een van de gezellige restaurants, maar voor een sjofel terras op plastic stoelen (met opnieuw uitzicht op de Akropolis). De zelfgestookte ouzo van de eigenaar wordt in plantenbakken gekieperd. Daarna op naar een of andere uitgaanswijk, waar het erg gezellig leek maar waar wij het erg rustig aan doen. Zoals vaker de laatste jaren.

Conclusie: Top-weekend. Met stip de top 3 binnengekomen.