KOPENHAGEN 2005 

Tevreden werd gereageerd op de bestemming, nadat de organisatie Hot or Not (Klaas, Hans & Ramon) kenbaar gemaakt had dat het gehuurde busje naar the-place-to-be Berlijn zou rijden. Jack (‘Dat vliegvissen was de druppel’) had aangegeven het na tien jaar genoeg te vinden en ging niet mee. Op een parkeerplaats ergens in Duitsland werd duidelijk dat niet Berlijn, maar het minstens even trendy Kopenhagen op het programma stond. Alleen Sietse’s wereld stortte even in, de rest vond het prima. En dus werd de in theorie zeven, maar in werkelijkheid tien uur durende reis snel voortgezet in de richting van een minuscuul plaatsje ergens in Denemarken, naar men zegt zo’n vier kilometer ten Noorden van Kopenhagen. In dit niemandsland stond een fantastische gele villa inclusief veranda, voetbalveld, Playboy Channel en jacuzzi. Ondanks de gemaakte kamerindeling volgde een kleine strijd om de bedden (sorry Johan), waarna iedereen uiteindelijk, min of meer tevreden, rond 5.00 uur in slaap viel.

De donderdag zou in het teken (…. Hans?) staan van zware activiteiten: voetballen en raften. Het niet gemaaide grasveld rondom het huis werd gebruikt als voetbalveld met boomstammen als doel in plaats van de (wel weer netjes meegesleepte) pionnen van Jan W. Klaas ondervond nog steeds hinder van een knieblessure en ging de boekhouding maar weer eens doen. Dankbaar werd gebruik gemaakt van de gadgets van de oppositie: Oosterpark memorial shirts uit 1933 (bedankt Sietse).

De combinatie van veranda, barbecue en het aangename weer zorgden voor een onvergetelijke donderdagavond die het gehele weekend uiteindelijk naar een top-3 notering trok. Een bescheiden rondje Schrobbelaer mondde uit in een complete plundering van de drankvoorraad, een te vroeg piekende Johan en een paar heuse danspasjes op de Guys on Tour-CD van Klaas. Gedenkwaardig: Jan B. biedt € 50,- voor de föhn van Jan W. om hem vervolgens op de barbecue te gooien, Ramon herinnert ons bij elk rondje eraan dat ‘het nog maar 21.15 uur is’ is en Johan mompelt iets over ‘geil’, ‘neuken’ en ‘Jan W’. Klapstuk van de avond is de aankondiging van het interim-bestuur 2006 (Eddie, Marcel en Jan B.) dat de website www.arjenrobben.com is ingeruild voor negen kaarten Chelsea – Tottenham Hotspur in maart 2006. Na een potje Koehandel in aangeschoten toestand wordt de jacuzzi ingewijd. Daar worden ook laatste flesjes drank achterover geslagen, ondanks tegensputteren van het kleinste organisatielid (‘Nee jongens, niet die flesjes, die zijn voor morgen’).

Overigens zou volgens de organisatie het hoogtepunt van het weekend pas de zaterdagavond zijn. Reeds op woensdagavond in de bus werd de groep lekker gemaakt over deze avond. Het hele dashboard van de bus lag vol met printjes, foto’s en plattegronden. Door accijnsverlagingen in Denemarken zouden boten vol Zweden (!) richting de badplaats Helsingor komen. Speciaal voor deze gelegenheid waren zelfs Eddie (shirt) en Hans (schoenen) in het nieuw. Helsingor bleek echter een soort Veenendaal op zondagmiddag: totaal uitgestorven. Een Fins stel (‘We krijgen nog de groeten’) bracht het verlossende nieuws: de beruchte dancing was al een jaar dicht! Dus toch weer Kopenhagen, waar we de avond tevoren nog waren verwelkomd met de klanken van Modern Talking en, zeer trendy, Prince. Hoogtepunt van de zaterdag: niet te zuipen gratis bier en twee Whoppers als deksel, waarvan één teveel. 

De terugreis, na twee uur slaap, is door Jan W. (‘we snijden een heel stuk af door dwars door Kopenhagen te rijden’), de warmte, files en slaaptekort ‘niet zo succesvol’. Onderweg wordt de nieuwe organisatie bekend gemaakt. Eerder dit weekend had de vrijwillige chauffeur Johan nog bijna de bus aan de kant gezet vanwege een prikkelende opmerking van zuiger-Wijnstra, maar nu werden beide tot nieuwe organisatie benoemd, aangevuld met slapie Jan W. Tegen 22.00 uur ‘s avonds splitst de groep zich vermoeid op.

En verder: de strak gehanteerde Planning & Control van Ramon blijkt onbetrouwbaar (actual ≠ budget), aanstelleritis Sietse blijkt pas laat toch echte blessure, Jan B. beoordeelt terugreis non-verbaal met een dikke onvoldoende, Deense taal voor Eddie geen belemmering bij lezen FHM, Klaas vergeet Deens model te fotograferen op dansvloer, vluchtpoging Hans uit jacuzzi wordt hem bijna noodlottig, Marcel weigert uit de boot en in het riool te stappen, volume shampoo Jan W. bezorgt Sietse bijna weer volle haardos, Johan balanceert op rand veranda na twee te snelle wijnglazen Schrobbelaer en dan nog bloemkoolsoep, slaaptekort, Is this the way to Amarillo en 2-1.