ISTANBUL 2013

De Jannen organiseren een weekend Istanbul, hoewel Jan W eigenlijk niet durft door de gespannen sfeer. Jan B toont echter autoritair leiderschap, drukt het erdoor en dat blijkt een juiste beslissing, want Istanbul bleek een toplocatie. Het weer viel vooral qua zon wat tegen, maar de stad bleek bruisend. Het onderkomen bleek een soort appartement op redelijke loopafstand van het Taksimplein, dat prima voldeed aan de eisen. Op donderdagavond zaten we tot diep in nacht op het terras tussen de dinerende mensenmassa. Jammer dat wij dan weer een of andere fastfoodbar in de Hoofdstraat binnenliepen.

Het bezoek aan de blauwe moskee en de Hagia Sophia zat uiteraard in het programma op de vrijdag. De gids bleek een goede keuze en nam ons ook nog mee naar de Basilica Cisterne (ondergrond wateropslagplaats). De rooftopbar van het Swiss-Hotel was een tussenstop, omdat Jan B daar nog een jasje had hangen (?). De cocktails en wasabi-nootjes smaakten goed en het uitzicht was prima, maar het doel was deze vrijdagavond Club Reina en veel mooier zal het wel niet meer worden. Om binnen te komen was een dinertafel gereserveerd, en ook in de club bleek dat je niet werd geacht je statafel ver te verlaten. Jammer wanneer je bent gewend om rondjes te lopen...   

Op zaterdagmiddag uiteraard de onontkoombare boottocht op de Bosporus, een bezoek aan de Grand Bazaar ('doe mij ook maar een tol'), wandelend over de Galatabrug over de Gouden Hoorn en verder een hoop geslenter door de miljoenenstad. Het eten op zaterdagavond was deze keer wel het vermelden waard, al zag Johan het gekozen restaurant aanvankelijk niet zo zitten en leek het er even op dat hij alleen voor de rekening zou opdraaien.

Een klein dieptepunt werd bereikt op de zaterdagavond, toen we een eenmaal binnengelulde (twee flessen wodka) Club 360 na enige onenigheid weer verlieten. De sfeer herstelde helaas niet meer helemaal die avond. Daarmee kukelde Istanbul op het allerlaatste moment toch uit een zeker lijkende top-3 notering. Istanbul doen we daarom nog een keer over:)