Ibiza 2018 

Al vanaf de eerste buitenlandse bestemmingen werd gespeculeerd, geouwehoerd en gedroomd over deze ultieme Guys-on-Tour-bestemming. Ibiza. Eiland van het ultieme nachtleven, van strandfeesten en megaclubs, van Armin van Buuren en David Guetta.

Jan B. & Ramon kozen ervoor om Ibiza niet langer te koesteren als symbool voor een droom die (n)ooit uit zou komen. Ibiza werd geboekt. Na een maandenlange voorbereiding was het zover halverwege oktober 2018. Precies een week na het hoogseizoen. Precies een dag na het laatste optreden van Armin van Buuren. Precies aan de verkeerde kant van het eiland.

Op vijf scooters begon, na een urenlange intake, de zoektocht naar het luxe onderkomen. Ramon, Eddie, Klaas en Hans gaven de voorkeur aan de bagagetaxi. En terecht, want daardoor bleef een van hen de schaafwonden bespaard als gevolg van de schuiver van Sietse (schade: € 175,-, een paar flinke schaafwonden en een deuk in het moraal).

Het huis, inclusief luidruchtige huiskat, was mooi en het zwembad heerlijk. Eindelijk kwam het volleybalnet dat Eddie al sinds Athene meesleept in de extra koffer van pas. Het bleek een stuk kleiner dan op de verpakking maar voldeed voor de titanenstrijd tussen de orka’s, zeeotters en waterbuffels. De winnaars zijn nu al in de vergetelheid geraakt, maar vergeten zullen we niet snel de krampaanval (?) van Jan B. Hetzelfde zwembad zou later het toneel zijn van de moordaanslag van Jan B. op Marcel, onder de ogen van zeven wegkijkende getuigen.

De Engelse Barstreet bleek op donderdagavond een uitstekende eerste halte, nadat de rest van de middag relaxed was doorgebracht op het strand van San Antonio en in de Surf Club. Eddie muntte hier de oneliner van het weekend: ‘Your a good cook’. Op vrijdagmiddag was het heerlijk ontspannen in het hippe Cala Bassa Beach, met een zee-egel vrije volleybalzee en een strandvoetbalveld naast een open riool. Na een prima thuisbarbecue viel de hernieuwde kennismaking met de vrijwel verlaten Barstreet tegen, maar gelukkig was daar nog een eveneens vrijwel verlaten club Es Paradis met een onverwacht waterfeestje. Guys nat, avond gered. 

De ultieme clubexperience zou zaterdag zijn: Ushuaia, met een wereldberoemde, maar ons volstrekt onbekende DJ-line-up. Gratis tattoos, iets kunstzinnigs met mieren/ants, een flesje bier voor dertien euro en een Japanse knuffelburger. Afgevinkt van de Bucketlist. Mooie club, maar Jan W. (‘Ik ga slapen’) en Hans (‘Doe mij maar Hazes’) haakten snel af en zonder coke en xtc hield de rest het ook niet tot sluitingstijd vol. Dus dan maar Mexicaantje op de veranda.

Ibiza dus. Symbool van het Hedonisme. Slutty in plaats van classy. Zon, strand en zee, en dus succes verzekerd. Maar het ultieme weekend? Daarvoor moeten we waarschijnlijk toch naar Rio…