BERLIJN 2009 

Berlijn is het doel van de organisatie Klaas & Marcel. Na een gewaagde powerpoint presentatie tijdens de oriënterende avond in Wageningen (wie herinnert zich niet het Maastricht-debacle) volgt in het Pinksterweekend het ‘echte’ weekend. Marinepakken moesten worden meegenomen, want we zouden ook in Berlijn carnaval vieren. Het liep anders. De groep, open minded als altijd, weigerde de pakken aan te doen. eenmaal bij het feest aangekomen namen we enkele groene biertjes en vervolgens snel weer afscheid van het Karnaval der Kulturen. Het marinepak zou ook niet de juiste outfit zijn geweest. Sterker: het marinepak op deze veredelde braderie zou ‘Running with the bulls’ wellicht van zijn troon gestoten hebben. Hoewel. Niettemin, spraakmakend zou het zeker zijn geweest.

Het werd het weekend van de slim-fit stapshirtjes, die niet iedereen goed staan. Het huis, twintig kilometer van het centrum, maar goed bereikbaar als je van de metro houdt, was fantastisch, met sauna, jacuzzi (40° op zaterdagochtend), zwembad (waar door Eddie zeer professioneel een volleybalnet over werd gespannen) en meubilair uit een tijdperk die in mei nog jaarlijks wordt herdacht. De door Eddie meegebrachte doeltjes bleken verder het hele weekend nutteloos. De stapavond in de Felix was legendarisch hilarisch, vooral omdat Sietse om nog altijd onopgehelderde redenen verzocht werd de club te verlaten (‘ik sta buiten’).

De tweede avond was, inmiddels als vanouds, een stuk minder. David Hasselhoff in homotenue, geklooi met polsbandjes om entreegelden van een euro of vijf te voorkomen en de guerrilla-taxi zijn blijven hangen. De fietsgids op maandagmiddag blijkt daarentegen wel een goede zet. Vooral de Biergarten halverwege wordt gewaardeerd, hoewel de gids maar moeite heeft met én zijn liter bier, én de uitleg van Hans inzake ‘drie vingers in de neus’. Ook de Vietnamees na afloop bevalt goed.

Sietse introduceert het literair genootschap door negen exemplaren van ‘Alleen maar nette mensen’ uit te delen. Een uitstekende zet, zo zal later blijken. Minder geslaagd voor hem is de zgn. ‘bijtellingdiscussie’ en ook het ‘luikje’ zal hem nog lang blijven achtervolgen. Jan B. vliegt een dag eerder vanwege een onmisbaar (.....) zakelijk voorzitterschap met Sandra H. terug. De rest volgt gewoon een dag later per auto en neemt en passant de nodige omleidingen en sluiproutes mee vanwege grote ongelukken op de Autobahn. Het was, met het zeilweekend in het achterhoofd, allemaal uitstekend geregeld door de zittende organisatie 2008 / 2009. Hulde.