2009: De Marine III 

Het geavanceerde (handmatige) navigatiesysteem van Jan W. bracht ons om 17.00 uur naar ‘De Seterse Hoeve’ in Oosterhout (zonder het ski-duo Johan en Marcel). Hier kregen we (voorlopig) op kosten van Ramon een etentje aangeboden geheel in de vertrouwde Beekse Bergen stijl: smakeloos met één saus voor alle gerechten. Eddie kondigde zijn aanstaande vaderschap aan (met champagne), Ramon had op dit vroege tijdstip nog geen zin in vlees en Jan’s lift verhaal uit Boston zat niet waterdicht (‘ping’).

Voor het eerst in de historie werd voor de derde keer hetzelfde pak uit de kast c.q. winkel gehaald. Bij de aantrekkingskracht van dit maagdelijke witte kostuum kunnen ‘toppers’ uit voorgaande jaren, zoals pater- en kabouterpakken, niet in de schaduw staan. Jan B. vond het pak dit jaar niet helemaal slimfit. Jan W’s ‘bril over bril’ actie maakte hem gelijk een stuk knapper. Klaas hield het dit jaar langer vol dan 23.00 uur door het overslaan van de middagborrel in het Tribunaal. Hans verloor (met blauwe vogel) al na twee minuten zijn pet in de drab van Polly en Sietse werd maar niet dronken door zijn bril met veel te lang slangenstelsel.

Verder op vrijdag:

 

Groep stapt op de heenweg in verkeerde taxi en wordt teruggebracht.

 

In het verleden gelegde contacten zijn geen garantie voor de toekomst (‘waarom hebben jullie dit jaar geen aandacht voor mij?)’

 

Hans wint voetbal Triviant

 

Voortreffelijke taxidienst Ali ‘ik rijd door alle rode stoplichten’ Chemicali

 

Blauwe vogel verliest X-factor (advies: wassen op 90 graden)

Op zaterdag verlieten Jan & Jan vóór 12.00 uur met gierende banden het park en onderging Klaas zijn primeur door ook in het huisje te overnachten. Breda moest het worden en Breda werd het ook. Door een enorme menigte op straat én voor de ingangen begon de avond uiterst stroef. De avond was voor 01.00 uur nog niet boven de 4+ uitgekomen doordat we bij de één als haringen in een ton stonden en de ander zó ongezellig was dat we elkaar vragend aankeken en stilzwijgend afvroegen waar we in terecht waren gekomen. Bruxelles en Liquid zorgden voor de ommekeer! Baldadig werden excentrieke figuren voor de camera gesleept. Smurfen, travestieten, schildpadden en 50+ zorgden voor een ‘gezellige context’ en voorkwamen dat de avond als een nachtkaars uit zou gaan. Óók in Breda hebben we de tl lampen (gelukkig) aan zien gaan. Aan dit weekend zal tijdens menig werkoverleg met een glimlach worden teruggedacht.