2007: De Marine I 

Niks berenpakken dit jaar, Klaas regelt voor een prikkie een kapiteinsoutfit. Een succes, al bereikt de zonnebril-tip helaas niet de gehele groep. Johan maakt de keuze voor skiles & Ingrid en motiveert dat middels een e-mail, die niet door iedereen op waarde wordt geschat ('blablabla'). Jan B ligt kort voor het weekend voor de derde keer in zes weken tijd met spit op de bank en kan het aan thuisfront, werkgever én zichzelf niet verkopen om zich in het feestgedruis te storten. En dat terwijl de apres-ski in de Ice Bar drie weken geleden nog zorgde voor een snel en wonderbaarlijk herstel.

De traditionele herenlunch (sinds 2006) verschuift naar het begin van de avond. We leren elkaar in Italiaanse sfeer na al die jaren toch weer wat beter kennen. Hans blijkt het fenomeen thuiswerken in te vullen op een manier die niemand voor mogelijk had gehouden en blijkt tevens een groot fan van de ChristenUnie, die volgens hem de grote winnaar is van de kabinetsformatie. Onduidelijk blijft waarom. Sietse vertelt een verhaal uit de Bijbel (Jacob's ladder) maar de Bijbelkennis van de rest blijkt zeer matig te zijn. Eddie blijft bij zijn voorgenomen gitaarles en slikt z’n teleurstelling weg als Sietse (blokfluit & accordeon) hem vertelt dat je daarvoor noten moet kunnen lezen. Ramon ziet uit naar zijn 90+ bonus en bekent dat zijn grootste hobby uit het raam kijken is. Marcel blijkt in de private sector te werken, al is niet iedereen daarvan overtuigd. Jan W is te laat voor het diner, drinkt slechts een cappuccino en ruziet voornamelijk met de ober over zijn jas. 

En wat blijft daarna bij van het carnaval? Niets bijzonders eigenlijk. Leuk feestje gevierd. De vrijdag leuker als de zaterdag, uiteraard. Marcel voert tot verassing van velen en zichzelf met Roodkapje een paalgesprek a la Ramon in Mayrhofen. Hans bestelt bij het sluiten van de bar nog twee ondefinieerbare drankjes, naar verluid ‘goed tegen de verkoudheid’. Jan W danst de Horlepiep niet en dat is tegenwoordig ook nieuws. Sietse neemt zijn rol als waarnemer serieus maar moet nog wel flink aan zijn onopvallendheid werken. Klaas trekt in een keer door na een werkborrel en doorstaat dat prima. En Ramon & Eddie komen tot de conclusie dat ze nog niet perfect op elkaar zijn ingewerkt.

 

De zaterdag was als vanouds zeer geslaagd en eigenlijk leuker dan de vrijdag. Ondanks vier liter Redbull kon de drijvende kracht van de zaterdagavond (Kapitein Stubing) het niet langer bijbenen en keerde net als Jan W en Marcel huiswaarts om daar zijn bijdrage te leveren aan een onregelmatig leefritme. De huisfotografie werd door Marcel overgedragen aan Eddie hetgeen geen gemakkelijke opgave bleek (zie de vrijdagfoto's). Ramon kwam er (te laat) achter dat witte schmink niet goed staat op het puntje van zijn neus en Hans danste als vanouds zijn rondjes met zijn onovertroffen en fotogenieke vogel-act. Klaas kwam ditmaal de lerares van Niels niet tegen en tussen de fotoshots door werd Eddie nog even geïntimideerd door een echte marinier, omdat hij met een vriendin van hem stond te dansen. De prei werd de zondagochtend niet geprolongeerd als ontbijt en na het traditionele eendenvoeren keerden ook de laatste kruikenzeikers huiswaarts.

Volgende keer alleen de vrijdag, hoewel: