2005: De Beren II

Een jaar vol blessureleed. Jan W. breekt vlak voor het carnaval zijn sleutelbeen op een mini skipiste in Zoetermeer en zegt af. De aansteller. Eddie laat vlak voor carnaval een ontsteking in zijn teen wegsnijden, maar komt toch. Sietse ritselt in het magazijn van GTI een prachtig stel schoenen met stalen neuzen, maar laat wel weten ook dit maar aanstellerij te vinden. 'Dit soort ontstekingen heb ik vier keer per jaar, en dat snij ik altijd zelf weg'. We zullen het onthouden... 

Als vanouds werd met hangen en wurgen de slagboom door zes auto’s gepasseerd en, geheel in strijd met alle kampregels, bij het huisje op Beekse Bergen geparkeerd. De traditionele mixed grill in het wederom druk (…) bezette restaurant wordt elk jaar slechter, maar gelukkig maakt de bediening een hoop goed. 

Na het wat magere Kabouterjaar 2004 (knuffelfactor nihil) zou verwachtingenmanager Sietse voor de outfits in 2005 zorgen. Met (voorspelbare) radiostilte kwam hij dit keer zijn hoog ingezette verwachtingen (wel) na en bezorgde de groep een stel prachtige berenpakken. Hulde! Voor Ramon was een hilarisch Giraffepak gekocht, hetgeen hij maar matig kon waarderen. En dat terwijl het pak hem eindelijk letterlijk boven ons zou laten uitstijgen. Tot zijn grote opluchting was er voor Ramon ook nog een iets te klein tijgerpakje gekocht. De aandoenlijke oortjes waren leuk maar zinloos, want een muts, hoed, capuchon of pruik hebben we hem nog nooit zien dragen. Voor Johan was er een gorillapak, maar in Polly heeft niemand dat verschil gezien, en voor Marcel was er de Balou-de-Beer creatie. Succes verzekerd (zou je denken).  

Het was vrij fris richting taxi, maar de berenpakken boden een uitstekende isolatie. Een slecht voorteken, want in Polly was het daardoor peentjes zweten. Knuffelbaar was de outfit wel, hetgeen Jan merkte binnen vijf seconden na entree. Een verassing die hem zodanig van zijn stuk bracht dat hij languit ging midden in de kroeg. Een waardig opvolger van Jan W! Hoogtepunt van de avond: het wachten op de terugtaxi. Dat moeten we vaker doen. Dieptepunt: Klaas die herkent wordt door Texelse (de beruchte donderdagavond) dames. 

Eddie's persoonlijk dieptepunt: 'ben jij Klaas?' Some things will never change.