Maarn en Renswoude

Zwangerschappen en ander ongerief, zoals een gebrek aan organiserend vermogen, maken dat in tegenstelling tot andere jaren Oud & Nieuw in 2005 in huiselijke omgeving plaatsvindt. Eddie stelt zijn nieuwe onderkomen in Maarn ter beschikking. Jan B. & Harmanna zijn hier traditioneel niet bij aanwezig, Marcel & Agnes pakken hun rust met het ouderschap in het vooruitzicht en Sietse & Marion zeggen op de valreep af als gevolg van een griepaanval. Het is koud en winderig in het Noorden. Klaas & Regina logeren in Hotel Maarsbergen op de hoek, de Hotelbon moest op. 

In de loop van de middag druppelt eenieder binnen alwaar de ruime woonkamer met
hulp van het plaatselijk verhuurbedrijf is omgetoverd tot een toegankelijke en feestelijk ingerichte ruimte. Aan koken is de gastheer niet begonnen: aan het eind van de middag wordt een Kabouterhut (lees: ballenbak) in Amersfoort bezocht wat bij de kinderen zeer goed in de smaak valt. De kindvriendelijkheid wordt door Ramon & Hetty gewaardeerd, zodat ze deze winter een wintersportje laten schieten ten faveure van het gezamenlijke Oud & Nieuw. Chapeau!

Eddie heeft een thuistap gehuurd, dus het feest kan beginnen. De avond wordt echter niet al te wild ingevuld met wat spelletjes en eten & drinken. Marcel & Agnes komen nog even toasten op het nieuwe jaar, het vuurwerk was ditmaal wel spectaculair en een nachtelijk potje Koehandel moest enigszins worden afgerafeld. Al met al vloog de dag om zonder al teveel noemenswaardige hoogtepunten. Op 15 januari (?) wordt Oud & Nieuw ingehaald door Sietse & Marion, waarbij kersverse vader Marcel om middernacht nog even aanschuift, wat foto's toont en weer vertrekt. 

Conclusie: we zijn weer een jaar verder en de traditionele Oud & Nieuw 'feesten' verzanden in kindvriendelijke burgerlijkheid. Wie keert het tij? 
 

In 2006, 2007 en 2008 nog niemand. Feesten zijn verworden zijn tot visites, al dan niet opgeleukt met een vaatje bier of een statafel. Een spelletje 'Picture this', een mislukte vuurpijl en dat was het dan wel. 

Wel hadden we in 2006/2007 overdag het dierentuinbezoek: