Bruinisse

1. Huisvesting

Tegen het jaareinde vraagt iedereen zich weer af wat de plannen zijn met Oud & Nieuw. Na een aantal jaren bij de familie Hertong in Vlissingen wordt het tijd voor iets anders. Sietse vraagt wat prijzen op van diverse ski bestemmingen en inventariseert de belangstellingen. Prijzen tot wel 15.000,- oude guldens voor een weekje blijkt menigeen te gortig. In het pittoreske Bruinisse is echter nog wat vrij en daar worden dan ook drie vakantiehuisjes naast elkaar gehuurd. Voor het eerst is dit met kinderen en voor menigeen is dat even wennen. Jan en Irene delen als niet-ouders een huis met kinderen en doen geen oog dicht…..

2. Activiteiten

2.1 Sportieve inspanningen 

Op kleine schaal probeert iedereen een kleine inspanning te ondernemen. Een aantal ploetert wat in het zwembad, er wordt gewandeld en Niels en Olaf vermaken zich in Kinderspeelland terwijl Klaas de sjoelbak ontdekt. Op het spekgladde strandje worden Klaas en Eddie verslagen door Hans en ‘Zuiger’ Wijnstra (die iedere schot van de tegenstander naast, over of tegen de paal ziet gaan). Een aantal gaat nog hardlopen (lees: snelwandelen) en na een laagje sneeuw is het maken van een sneeuwpop al gauw een hoogtepunt.

Diverse gezelschapsspelen worden in de avonduren gespeeld. Marga weet haar favoriete Triominos te introduceren en het alom vertrouwde Risk weet ook een aantal fans aan zich te binden. Natuurlijk mag het lamzakken niet ontbreken en wordt zowaar een mini-sjoelbak op tafel gezet die voor 2,50 op de kop is getikt in Tilburg. Het door de familie Wijnstra voorgestelde spel om het lelijkste cadeau ooit van huis mee te nemen wordt wat achterdochtig benaderd, maar al gauw (en hoe kan het ook anders) vrij fanatiek gespeeld. Het scheersetje van Jan W. blijkt nog een best aardig presentje te zijn en alle mannen maken hier jacht op (ook Jan beseft dat anderen echt lelijke dingen hebben meegenomen). Na afloop volgt het beruchte borrelspelletje ‘Juffen’. Niet iedereen neemt de gevolgen sportief voor zijn rekening. Glaasjes worden dan met een kwart gevuld of snel door manlief weggewerkt. Johan blijkt een dramatisch slechte speler, maar draagt zijn verlies moedig. Tot grote hilariteit van de rest stokt met regelmaat van de klok de rondgang bij hem en Ingrid krijgt flash backs naar die ene avond in Beijum alwaar Johan zich ook verslikte, toen in een laars met bier. Johan heeft het spel nimmer meer gespeeld.

3. Eten 

Van het eten staat niemand iets meer bij, behalve de gourmetavond (traditie?).  

4. Foto's