Marino Lipno 

1. Huisvesting

Johan blijkt nog een vriend te hebben die ver weg woont, maar ons (Johan, Ingrid & Roene, Eddie & Vera, Sietse & Marion en Marcel & Agnes) een prima huis bezorgt op een nieuw Landal Green Parc in Tsjechië. De reis er naar toe verloopt niet zonder slag of stoot. De chips inkopen zorgen al bij vertrek voor problemen (zo’n VW Golf is toch minder groot dan gedacht) en bij de grens slaat de stemming van ‘we zijn er bijna’ om in lichte spanning als Eddie achter het stuur wordt weggehaald (zonder rijbewijs) en moet blazen in een of ander pipetteersetje uit het jaar 1902. Uiteraard was de alcohol test negatief en een boete van omgerekend dertien euro was het gevolg. Bij vertrek wordt dit echter door de stoïcijns kijkende beambte teruggegeven. Nee, echt rijk worden ze op deze manier niet in Tsjechië. Het splinternieuwe huis ligt aan een meer en dicht bij de enige piste.

2. Activiteiten

2.2 Spelletjes

Het spel Kolonisten van Catan is razend populair tijdens deze week en iedereen is meer bezig met de verzamel- en koopwoede van een ander dan met zijn eigen strategie. Sietse ‘low-profile’ Wijnstra wint helaas veel.

2.3 Overig

De vele regen doet ons besluiten om te toeren in de omgeving. Het plaatsje Huppeldepup wordt bezocht en het blijft indrukwekkend om te zien dat dit deel van Europa nog een behoorlijke achterstand heeft op het Westen. In de Spar heeft elke appel zijn eigen winkelbediende. Het weer is slecht: veel regen. Een lange rij bordelen bevestigt de indruk dat Hongaarse sex-films worden opgenomen in Tsjechië.

4. Foto's