Papa Weekend 2018

De accommodatie in Norg was beter dan vorig jaar, maar dat kon ook vrijwel niet misgaan. Desondanks nam de organisatie weinig risico en trok de geldbuidel voor onder meer een centrale ligging, een snackbar voor de bitterballen op 10 meter, een prijswinnend zwembad op loopafstand, een eigen biertap (30 liter), een kabelbaan, een voetbal- én volleybalveld, een tafeltennis- én airhockeytafel en tenslotte een wat aftands poolbiljart. Oh ja en een werkende wifi voor de nomofoben.

Zowel de peuters, de kleuters, de pubers als de adolescenten hadden het naar hun zin, mede door de overdadig aanwezige voorraad snoep & chips. Papa’s prijsden zich gelukkig met de biertap, al hield Sietse het bij de Apple Bandit van Roene. Gelukkig was er ruimte voor veel beweging, met zowel een volleybalcompetitie als een voetbalstrijd. Ontluisterend in dit verband was de kansloze nederlaag van de papa’s tegen het nageslacht en – in mindere mate – het weifelende optreden van scheidsrechter Johan.

Ramon had veel werk gestoken in de ’Wie-van-de-drie’ spin-off  ‘Wie is de papa’. De titel deed het jonge grut denken aan ‘Wie is de Mol’, hetgeen hier en daar toch leidde tot lichte teleurstelling.  Ramon, nooit heel goed in verwachtingenmanagement,  maakte het goed met een wervelende imitatie van Herman Emmink. Het avondspel deed het ook uitermate goed, met de kanttekening dat de inwoners van Norg nog niet bekomen zijn van de volhardende lokroep van de eerste Gay-Wolf in Drenthe.

Voor de papa’s ook deze keer weer het tactisch-strategisch uitdagende dobbelspel ‘mexicaantje’, met het Hoogeveense Slokje die nog ergens in het huis lag als prijs of straf (al naar gelang de avond vorderde). Zondag herstel, opruimen, lichte schoonmaak en de uitreiking van de gadgets (Happy Socks).