Papa Weekend 2011 

De organisatie Johan & Sietse verzuimt om binnen een jaar het guysweekend vorm te geven, draagt dus niet tijdig de hamer over en is voor de organisatie van het papaweekend dus wederom 'de klos'. Locatie in 2011 is daarom wederom low-budget. Zo zijn er vijf tenten (wel kant-en-klaar gelukkig) in plaats van Landalhuisjes en is het zwemparadijs ingeruild voor een ietwat koud openluchtbad. Locatie is het verafgelegen (hangt weliswaar van je perspectief af, maar toch) Bakkeveen, de ...hoofdstad van Nederland. Gelukkig is het mooi weer, een mazzeltje in een verder treurig stemmende zomer (de natste sinds 1906).

Voor het eerst van de partij: Eddie. Hij kijkt z'n ogen uit, want de succesformule papaweekend blijkt niet te bestaan uit het 24-uur entertainen van de kids. De omschakeling lukt hem nauwelijks, Yanne en Roosmarijn zijn er niet rauwig om (zie foto). Jan ontbreekt, de kinderen zijn nog in Italie en/of hij geeft de voorkeur aan een beach-event.

De vrijdagavond gaat nog lang door rond een potje lamzakken en de beertender, de tol wordt 's ochtend betaald (rond 06.30 uur). Het lawaai zal niet gering geweest zijn, getuige de opmerking 'Jullie hadden het gezellig gisteren, he?'. En dat was niet eens de buurvrouw. De organisatie pakt succesvol uit met sweaters en ijsjes en heeft - als gezegd - het weer mee. Niettemin is er een ietwat stekelige discussie over de rol- en taakverdeling op zaterdagmiddag en -avond, die feitelijk pas op de mail in de week na het weekend afgerond wordt. Ook dat hoort inmiddels al bijna bij de formule.

Hoe dan ook: het weekend is weer een groot succes. De veelgeprezen formule bewijst zich wederom, maar slopend is het wel. Fysiek dan, en dan ook vooral voor papa's. Maar goed, ook dat is uiteindelijk een keuze. Volgend jaar weer, dan - als we Klaas moeten geloven - ergens in Zeeuws-Vlaanderen.