Papa Weekend 2010 

Locatie in 2010 is het low-budget vakantiepark Westerbergen te Echten. Eddie durft het nog niet aan, maar Jan W. is er voor het eerst bij! Hans loopt vertraging op door werk-perikelen en een haperende startmotor, maar schuift zaterdagavond toch nog aan. Qua faciliteiten doet dit park volgens de organisatie niet onder voor de Huttenheugte, maar het zwembad is voor menigeen geen meevaller. Wel zijn we blij eens van Bollo te zijn verlost, en ook het indoor speeltuintje voldoet prima. De organisatie gebruikt al haar creativiteit voor onder meer een speurtocht en vertrouwt verder op een hoge beoordeling door de uitreiking van menig gadget (verrekijker, eftelingpoppetjes en natuurlijk de medaille). De kids zijn er blij mee.

Het weer is prima dit jaar en verder loopt het als vanouds: zwemmen, spelen en wachten tot de avond valt, de beertender aan gaat en de kaarten worden gepakt voor het traditionele lamzakken. Helaas op zaterdag dit keer weer Koehandel, wel met nieuwe variant: de rat. Hoewel Sietse de overwinning bijna steelt, eindigt het in een gelijkspel. Tussen wie is niet zo interessant en ook alweer vergeten.

Memorabel, in menig opzicht, is de politieke discussie op vrijdagavond tussen Jan B., Sietse, Marcel, Ramon en (toeschouwer) Johan. Over partij-strategische standpunten en een moratorium op moskeeën. Over het al dan niet zijn van een Klink-adept. De discussie loopt dermate hoog op, dat ie de week erna met echte brieven wordt voortgezet. Uiteindelijk wordt de discussie (voorlopig?) afgesloten middels een persoonlijk onderhoud tussen Jan B. en Sietse, ten koste van een Masterclass.